joi, 2 iulie 2009

Incotro se indreapta miscarea ecumenica? (Partea 4)

Nu este nevoie de o credinta noua- ci de un Dumnezeu nou!! Trebuie creeat un Dumnezeu care sa corespunda poftelor si imaginatiei tuturor oamenilor de pe pamant. Acest act al creatiei omenesti este sustinut cu tarie de adeptii ecumenismului. Noul Dumnezeu sau noua imagine a unui Dumnezeu este contrara imaginii Tatalui Domnului nostru Isus Cristos. Acest Dumnezeu nou are acceptul omenirii doar atunci cand Il neaga si Il respinge pe adevaratul Creator si pe Fiul Sau, Isus Cristos, pe cel care este "Calea, Adevarul si Viata (Ioan 14:6). De fapt nu marturisirile de credinta trebuie sa se uneasca, ci Dumnezeu insusi trebuie sa se conformeze conceptiilor omenesti. Si tocmai acest lucru va conduce in vremurile din urma la inchinarea inaintea unui om. Walter G. Bauer scrie: " Crestinismul distruge viitorul omenirii cu numele 'Isus': acesta-i adevarul! Crestinismul ucide divinitatea cu numele lui Dumnezeu! Acest nume nu mai trebuie rostit de acum incolo, ci trebuie gasit altul! Pentru a putea fi Dumnezeu din nou El are nevoi de un alt nume; si il va obtine, fiindca vrea sa fie din nou Dumnezeu, pentru ca sa fie recunoscut ca singurul Dumnezeu al tuturor oamenilor, care va avea doar o singura pretentie de la noi si ne va da doar o singura lege: sa fim cu toti frati, frati intr-o familie globala compusa din multe popoare. Se vor stabili noi reguli pentru tot ceea ce se va gasi atunci in lume, se va ajunge la incarnarea omului, iar 'fiinta umana' va primi numele noului dumnezeu" Pocesul crearii unui nou dumnezeu este mult mai avansat decat am crede! Acest lucru este confirmat de urmatorul citat al maicii Tereza ... " Daca Il intalnim pe Dumnezeu si Il primim in viata nostra, vom fi un hindus mai bun, un musulman mai bun, un catolic mai bun, un - fie ce om fi - mai bun; Dumnezeu trebuie acceptat doar asa cum exista El in imaginatia noastra". Ecumenismul nu reprezinta suma doctrinelor si traditiilor existente; el reprezinta o noua perspectiva despre lume si viata si despre un dumnezeu in care sa se regaseasca toate religiile lumii. Intr-o revista cu profil religios se spune " Unitatea religiilor promovata de Papa Ioan Paul al II-lea si salutata de sfintia sa Dalai Lama nu este un scop care va fi atins curand. Dar va veni ziua in care dragostea fata de semeni propagata atat de mult de Budha si Cristos va salva lumea, astfel incat omenirea va ajunge la lumina in care vom crede cu totii". Trebuie sa confruntam aceste citate cu Cuvantul sfant si vesnic al lui Dumnezeu. Psalmul 2 descrie foarte bine situatia prezentata mai sus:

1. Pentru ce se întărâtă nemulţumirile, şi pentru ce cugetă popoarele lucruri deşarte?

2. Împăraţii pământului se răscoală, şi domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului şi împotriva Unsului Său, zicând:

3. „Să le rupem legăturile şi să scăpăm de lanţurile lor!“ –

4. Cel ce stă în ceruri râde, Domnul Îşi bate joc de ei.

5. Apoi, în mânia Lui, le vorbeşte, şi-i îngrozeşte cu urgia Sa, zicând:

6. „Totuşi, Eu am uns pe Împăratul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfânt.“

7. „Eu voi vesti hotărârea Lui“, – zice Unsul – „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.

8. Cere-Mi, şi-Ţi voi da neamurile de moştenire, şi marginile pământului în stăpânire!

9. Tu le vei zdrobi cu un toiag de fier, şi le vei sfărâma ca pe vasul unui olar.“

10. Acum dar, împăraţi, purtaţi-vă cu înţelepciune! Luaţi învăţătură, judecătorii pământului!

11. Slujiţi Domnului cu frică, şi bucuraţi-vă, tremurând.

12. Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mânie, şi să nu pieriţi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi câţi se încred în El!.

Miscarea ecumenica este pana la urma o miscare anticristica, chiar daca unele cercuri evanghelice si biserici neprotestate au alte puncte de vedere. In miscarea ecumenica de azi nu se urmareste in primul rand misiunea, ci dialogul dupa principiul: "Crede in credinta mea si atunci voi crede si eu in credinta ta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu